Karel a Klára, Ford Connect, Nestbox s příslušenstvím, 2 měsíce a 7 zemí. Tak by se dalo ve zkratce popsat letošní léto, které se neslo ve znamení Nestour. Celou cestu jsme dopodrobna sledovali online na blogu nestour.eu. Teď jsme si ale oba účastníky výpravy odchytili, aby nám sdělili své, snad už hezky uleželé, dojmy.

Tak co, jak bylo?

Bylo skvěle! Jsme rádi, že jsme měli možnost vyzkoušet si jiný styl cestování a dovolenkování, který nás strašně chytl. Popravdě se nám nechce ani vracet na kancelářské židle, ale komu by se chtělo po takovém dobrodružství.

Nás, jako výrobce a prodejce Nestboxů, by hlavně zajímalo, jestli jste přišli na něco, bez čeho byste si cestu neuměli představit a naopak něco, co vám připadalo zbytečné?

Od začátku až do konce cesty si velmi pochvalujeme vaši sklápěcí matraci. Je velice pohodlná, a to je celkem důležité, když na ní máte spát 2 měsíce každý den. Dokonce jsme ji využívali i mimo auto, vytáhli jsme ji na pláž nebo jen tak do parku a měli nejpohodlnější piknik ze všech. Náš rekord připravit postel na spaní je 96 sekund. Co jsme naopak nevyužili, byla stínící plachta na střechu. Příště bychom zainvestovali do markýzy, protože rozložení je mnohem rychlejší a pohodlnější a stín je v některých destinací k nezaplacení. Každopádně brzy zveřejníme na blogu článek top 5 doplňků v našem autě.

Vydrželi jste celé dva měsíce v autě, nebo jste i vyměkli a zajeli si někam do hotelu, odvšivit se a obrousit si paty?

Hotel jsme si dopřáli v Barceloně a Lisabonu. Chtěli jsme si tato města vychutnat naplno, a tak jsme se ubytovali v centru. Díky našemu menšímu autu jsme se vešli do podzemních garáží. Jak už naznačuješ, hotel jsme využili i k vyprání věcí, ale dle mého čuchu to nebylo tak strašné.

Co byl pro vás absolutní headline celé cesty? Dokážete vybrat jeden zážitek?

V hlavě nám utkvěla pláž na severu Španělska Sopelana, kde jsme většinu času surfovali a vyzkoušeli si i paragliding. Díky těmto nevšedním zážitkům víme, že se na toto místo určitě vrátíme.

Kam vyrazíte příště?

Momentálně jsme toho ještě plní a nedokážeme si představit týden někde zavření v hotelovém resortu. Po cestě zpátky už jsme vymýšleli další tripy. Destinací vhodných pro obytňáky je nekonečně mnoho, mezi naše příští favority patří Skandinávie a Slovinsko. Rádi bychom si také vyzkoušeli pořádný vysokohorský výšlap.

Děkujeme Karlovi a Kláře za rozhovor a přejeme mnoho krásných zážitků na cestách!