Cestování a přespávání v autě získává v poslední době čím dál více příznivců. Mladé páry projíždějí svět v ojetých pickupech se starou matrací a velkou plynovou bombou. Rodiny vyjíždějí ve svých autech do přírody a přespávají v nich na místech, která by jinak byla těžko dostupná.

Není se čemu divit. Lidé z velkých měst tráví většinu času ve svých kancelářích, děti ve školách, a tak hledají únik z tohoto každodenního stereotypu. Únik z uspěchaného života a konzumu. Takový únik jim může nabídnout právě cestování autem, kdy se auto stává zároveň jejich mobilním domovem. Vznikají tak často zážitky na celý život. Zkušenosti z podobné cesty a pobyt v divoké přírodě můžou taky v našem životě zanechat trvalou stopu, změnit náš pohled na svět a naše životní priority.

Co může být lepšího než poznávat nová místa, nové státy, kultury, potkávat zajímavé lidi, vést nevšední rozhovory, a hlavně svobodně spát a probouzet se v těch nejzajímavějších koutech světa. Lidi, kteří se na takovou cestu vydají, na ní často láká svoboda rozhodování a jistá dávka nevšednosti. Nemusí řešit, kde budou spát, na které pláži budou ten den kempovat. To vám tradiční přespávání v hotelech nikdy neumožní.

Letos jsme se rozhodli jednu takovou životní cestu podpořit a vznikla tak akce s názvem Nestour. Chtěli bychom dokázat, jak osvobozující cestování v autě může být, a zároveň ukázat, jak může vypadat cesta od prvotního nápadu vyrazit na roadtrip, přes první dobrodružství, nové známosti, ale i patálie až po návrat zpět domů.

Po celé dva měsíce budeme na jejich cestě Evropou provázet Karla a Kláru. Domovem tomuto mladému páru bude Ford Connect vybavený vestavbou Nestbox a dalším Nest příslušenstvím. Během této doby se s nimi podíváme na ta nejkrásnější místa Evropy a zúčastníme se zajímavých akcí. Následující dva měsíce budou také zatím největším zátěžovým testem pro naši autovestavbu. 

Pokud se tak chcete s Karlem a Klárou podívat do Švýcarska na Světový pohár v horolezectví, mezi surfařskou komunitu v Portugalsku a ty největší evropské srazy karavanistů, nezapomeňte sledovat jejich blog na stránkách Nestour, instagramu Kláry nebo Karla.

Přejeme oběma hodně štěstí!