Jedna Nestour skončila a aby nám to nebylo líto, vzápětí se v Connecticutu rozjela další, podzimní! Následující 2 měsíce můžeme sledovat Báru a Petra na jejich velkolepé cestě po Severní Americe. Objektivně heroický plán počítá s ujetím 15.000 mil, což je více jak 24.000 km. Přepočítáno na jednotlivé dny, vychází to na 400 km, při předpokladu, že ani jeden den nepoleví.

Co je k celé cestě vedlo a jak probíhaly přípravy? O tom nám Bára a Petr napsali níže:

Američané si často utahují z Evropy, že je asi stejně veliká jako obchoďák. Nebyli bychom hrdí Evropani, kdyby se nás toto přirovnání nedotklo. Nicméně, když jsme začali plánovat naši velkolepou cestu po USA a části Kanady, uvědomili jsme si, že v Americe již střídavě žijeme 9 let a zatím jsme viděli jen východní pobřeží, což je jen zlomek celého státu. Jak jsme plánovali naše dobrodružství, pocit malosti se v nás začal prohlubovat. 48 hodin nepřetržité jízdy, jen abychom dojeli do Yellowstonského národního parku? 24 tisíc kilometrů v průběhu dvou měsíců, jen abychom viděli to nejzajímavější? To si musíme najít super spolehlivé auto s pohodlnými sedadly…

Na přípravy jsme měli dva měsíce, od spojení se s Nesteamem až po vyjetí. V rekordním čase se teamu v Bílovicích podařilo vyrobit, zabalit a poslat vestavbu. Aniž bychom kdy instalovali Nestbox, pár hodin po vybalení už byla vestavba v našem Fordu Tourneo Connect. Do odjezdu zbývalo méně než týden, ale i tak jsme cítili, že celou cestu zvládneme s Nestem v zádech.

Věříme a doufáme, že naše dobrodružství nám přinese celoživotní zážitky, které budeme moci vyprávět našim vnoučatům. Děkujeme celému Nesteamu, že nám umožnil si splnit americký sen.